Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe vaak schuiven we ons gevoel niet opzij en luisteren liever naar ons rationele denken? Luisteren naar ons hart doet soms ook verdomd veel pijn, en pijn tja dat wil je liever niet toch?

Volgens de Chinese geneeskunde huist de Ziel in ons hart en is het hart de basis van ons emotionele en bewuste bestaan, een overmaat aan vreugde of verdriet is slecht voor ons hart. Het betekent natuurlijk niet dat we dan ineens niet meer vrolijk mogen zijn. Volgens de Chinese geneeskunde is het het doel om een hogere staat van innerlijke rust en evenwicht te bereiken zodat je bewustzijn zich maximaal kan Ont-wikkelen.

Het hart is het centrum van het voelen, vanuit oude gekwetstheid, angst, schuldgevoelens en schaamte is het soms moeilijk om het hart te openen. Wanneer je je hart opent, voel je ook weer de pijn die het hart ooit voelde en heeft doen sluiten. Door te ontvangen en te waarderen met een open hart geef je ook liefde. Je kwetsbaar durven opstellen ontwapent, heelt en opent harten en dit werkt door naar twee kanten.

Vergeving is heel belangrijk, als iemand niet vergeeft, blijf je vastzitten aan de ander en aan situaties uit het verleden. Je kunt dan niet verder in je ontwikkeling naar vrijheid en liefde. Wanneer je in contact bent met een open hart, kan je leven vanuit inspiratie, passie, vreugde, dankbaarheid en verwondering. Leven vanuit je kracht!

Hier past een mooie voetreflex massage bij compleet uit liefde gegeven vanuit mijn hart en op intuïtie. Deze voetreflex massage helpt o.a. bij hartritmestoornissen, hartkloppingen, hoge en lage bloeddruk en wintervoeten.