Hart, dunne darm, Kringloop en Driewarmer horen bij het element Vuur en het element Vuur hoort op zijn beurt weer bij de Zomer.

Wacht ff….Kringloop en Driewarmer?! Wat zijn dat nou weer? In de Chinese geneeskunde kennen wij 2 extra organen/meridianen systemen zogezegd. Met de Kringloop (Pericard) wordt het hartzakje bedoelt en met de Driewarmer wordt de 3 verwarmer meridiaan bedoelt die uit 3 delen bestaat, de bovenste, middelste en onderste warmer. Deze staat met alle organen in verbinding en hebben alle 3 een eigen functie en werking.

De Zomer staat Chinees gezien voor een periode van bloei, doet alles groeien, de zon die ons verwarmt, gezelligheid, maar staat ook voor verandering.

Chinees gezien kun je de volgende klachten hebben bij een disbalans in het Vuur element.

Fysiek: Astma, Angina pectoris, hyperventilatie, hartkloppingen, hartritmestoornissen, veel transpireren, pijnen en spierspanningen in schouders/ellebogen en handen. droge tong, moeilijk ademhalen, lage stem, opgezette buik, obstipatie, kortademigheid (dyspnoe), diarree, buikpijn, RSI, reuma, vaak urineren.

Mentaal: Angst, beklemming, onrust, slecht humeur, zenuwachtig, slapeloosheid, vergeetachtigheid.

Vaak is er een combinatie van elementen uit balans, en hoeven de klachten niet zo extreem aanwezig te zijn maar meer subtiel.

Lifestyle coaching volgens Chinese geneeswijzen kan ondersteuning bij bieden en zelfs klachten laten verdwijnen. Ook Voetreflex therapie kan zeker helpen om je lichaam een duwtje te geven in de juiste richting! Stuur mij een pb-tje voor een vrijblijvende afspraak of kennismakings voetreflex massage. Delen is ontzettend lief